Kokosbollen

Superlekkere kokosbollen, heel eenvoudig om te maken.
Ze zijn ook nog eens glutenvrij* & lactosevrij*
5 van 3 stemmen

VIDEO

Aantal:8 + bollen (afhankelijk van de grootte, mijne zijn aardig groot)

INGREDIËNTEN
  

  • 120 g geraspte kokos
  • 100 g suiker kristal
  • 2 eieren
  • 2 tl custardpoeder/maizena *
  • 1 ml zout
  • evt een vulling of topping

BENODIGDE MATERIALEN

INSTRUCTIES
 

  • 1. Bakplaat bekleden met bakpapier
  • 2. Doe alle ingrediënten (behalve de vulling/topping) in een kom
  •   120 g geraspte kokos
  •   100 g suiker
  •   2 eieren
  •   2 tl custardpoeder/maizena
  •   1 ml zout
  • 3. Meng de ingrediënten met je (schone) handen door elkaar
  • 4. Je kunt er nu nog een vulling doorheen mengen
  • 5. Laat dit mengsel even rusten, het liefst 45-60 min, maar minstens 15 min
    Zet ondertussen de oven aan op 180°C om voor te verwarmen. (meer info)
  • 6. Maak bolletjes (je kan zelf kiezen hoe groot) en leg dit op de bakplaat. Dit kun je op verschillende manieren doen: rollen met handen, hoopjes maken met handen, ijsschep (zie video)
  • 7. Doe het in de oven voor ongeveer 13-20 min. Tijd is erg afhankelijk van de maat van de bolletjes. Het is klaar als de randjes mooi (donker) bruin zijn geworden zoals op mijn foto.

NOTITIES

* wil je het gluten-/lactosevrij maken? Let dan op! Bekijk de verpakking van de custardpoeder of maizena om te kijken of deze allergenen erin zitten. Dit recept kan ook zonder de custardpoeder of maizena gemaakt worden, dus je kan het ook weglaten. Houd er rekening mee dat er altijd sporen van gluten/lactose in kunnen zitten. 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @bakeyouhappy.byniki en gebruik #bakeyouhappy

BESPREEK DIT RECEPT

Dit kan in 1 van onderstaande groepen (members-only)

3 Reacties
  1. Profile photo ofMargot058
    Margot058 4 maanden geleden

    5 stars
    Heerlijk recept wat zo klaar is. Lekker om even snel te maken als er visite komt bv.

  2. Profile photo ofheleen
    heleen 3 maanden geleden

    5 stars
    Heerlijk. Ik versier ze altijd met chocolade slierten. Iedereen die van kokos houdt is laaiend enthousiast.

  3. Profile photo ofEsme
    Esmé 3 maanden geleden

    5 stars
    Supersnel om te maken! En ook heel lekker. En ik ben niet echt een kokos-liefhebber!
    Heb ze inmiddels al een paar keer gemaakt! Vallen bij iedereen in de smaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




*

CONTACT - DISCLAIMERPRIVACY VERKLARING - ALGEMENE VOORWAARDEN

©2020 Bake You Happy

 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?